Uudet kuviot

Olen ollut puolitoista viikkoa uusissa töissä. Hyvältä tuntuu. Vanhaa ei kaipaa lainkaan. On kummallista kuinka voi perjantaina lopettaa ja maanantaina aloittaa uudessa paikassa ja se ei…tunnu sen dramaattisemmalta. Toisaalta olin henkisesti jo lähtenyt kauan sitten. Senkin huomaa, etteivät ongelmat täysin katoa paikkaa vaihtamalla, vaan ne ovat itsessä. Jotenkin nekin on käsiteltävä. Ennen siirtymistäni Umbra Softwarelle koin hetkiä, jolloin epäröin siirtoa, mutta nyt tiedän että se oli oikein. On hyvä, että hieman pelottaa. Nyt joutuu tai siis voi, tehdä asioita muutenkin kuin kolmen viikon sykleissä. Siihen on todella vaikea tottua kun haluaa kaiken nyt ja heti. Nyt pitää olla huomattavasti pitkäjänteisempi ja käyttää asioihin viikkoja sekä kuukausia, eikä päiviä.

Uusien ihmisten kanssa työskenteleminen on todella tervetullutta ja inspiroivaa. Tuntuu siltä, että tietyin väliajoin on lähes pakko vaihtaa maisemaa ja ympäristöä, että järki ja motivaatio säilyvät. Ainakin se järkyttävä turhautuminen, jota koin aiemmassa työ-ympäristössäni on hitaasti katoamassa tai ainakin vähentymässä.

Deus Ex: Human Revolution

On ollut kiva huomata kuinka porukka on ollut pelistä niin liekeissä. Pelasin pelin läpi Pelaajan arvostelua  varten jo heinäkuussa ja puntaroin pitkään annanko pelille kahdeksan tai yhdeksän pistettä. Päädyin jälkimmäiseen ja näin jälkeenpäin tiedän että se oli oikea valinta. Puntaroin pitkään näenkö Human Revolutionin tietynlaisen vanhanaikaisuuden sekä uskollisuuden alkuperäiselle Deus Exille huonona vaiko hyvänä asia. Päädyin näkemään sen hyvänä asiana. Monella tapaa Human Revolution on oikeastaan remake sarjan ensimmäisestä pelistä.

Mietin tässä italisoinko pelin nimet ja Pelaajan nimen koska Pelaajassa tehdään niin. Teenkö vielä niin?  Ehkä tämän kerran.

Yksi ärsyttävä piirre pelien ns. arvosteluversioissa on se, etteivät pelien tallennukset toimi saman pelin kauppaversion kanssa. Tai toimivat, mutta aniharvoin. Deus Exin tapauksessa en edes voi kokeilla tätä koska peli ei anna kopioida tallennuksia muistitikulle. Enpä taida aloittaa alusta.

Edge 232

Edge on maailman paras pelilehti, sehän on selvä. Kesti 232:een numeroon saakka, että lehti julkaisee jotakin kirjoittamaani. Jos minulla on ollut kaksi unelmaa ja syytä miksi elää, kaksi niistä katosi vuonna 2010 tai epäonnistui, mutta sainpahan Edgeen jotakin. Uudessa lehdessä on kuuden sivun haastattelu Angry Birdsin luojan Jaakko Iisalon kanssa, joka on osittain sama kuin Pelaajassa pari kuukautta sitten julkaistu haastattelu, mutta tein Jaakon kanssa uuden haastattelun, joten juttu on pitkälti täysin uusi. Kuvat ovat Lassen ottamia. En ole saanut vielä lehteä käsiini, mutta ostin Futuren surkeasta digipalvelusta sähköisen version. En voinut uskoa, miten paljon artefakteja Edgen digiversiossa oli. Kompressio oli vahvaa ja silti sivut latautuivat hitaasti.

Olen todella ylpeä siitä, että sain haastattelun Edgeen. Alkuperäistä englanninkielistä tekstiäni on muutettu hyvin vähän mikä yllätti minut. Odotin, että tekstiä muokattaisiin paljon enemmän, mutta oikeastaan vain pari lausetta ja alkuotsikko ovat muutettu.

Tiedän kyllä, että sain jutun lehteen sen ajankohtaisuuden takia. Toki myös siksi, että tunnen Jaakon ja siten pääsin haastattelussa pintaa reilusti syvemmälle ja se haastatteluissa on tärkeätä. Näkisin myös, että hyödynsin tilanteen mainiosti ja tarjosin sitä Edgelle oikeaan aikaan. Loppujen lopuksi haluan, että Jaakko saa enemmän näkyvyyttä – mies on ollut isossa roolissa Angry Birdsin luomisessa ja menestyksessä – siitä pitää saada tunnustusta ja naamaa esille.

Lopuksi, näin tuossa yksi yö Sex in the City 2 -leffan…en tajua miten katsoi sen lähes loppuun. Uskomatonta roskaa niin hyvästä tv-sarjasta. Kamalaa.

Advertisements
  • Le B
  • September 1st, 2011

  Tsemiä ja onnea uuteen duuniin, tuo edellinen blogahduksesi oli hirveää luettavaa, joten toivotaan, että “everything happens for a reason”…

  Uutta PESsiä pukkaa pian, kai sen tiimoilta jotain matskua tulossa?

  • heppu1
  • September 1st, 2011

  hyvä kuulla että menee hyvin ja hienoa että sait edgeen kirjoituksen

  • OsQ
  • September 3rd, 2011

  Keep up the good work! Puha oot oikeesti legenda… ainakin mulle. 😀

  • OsQ
  • September 3rd, 2011

  Pendulum – The otherside

  • Joonas
  • September 8th, 2011

  Thomas, olet hieno mies, kiitos kun perustit Pelaajan 🙂 Toivottavasti joku päivä pääset Naughty Dogille, jos sinne vielä haluat!

 1. Siistiä! Muistan kun puhuit pelialalle siirtymisestä jo Stenbäckinkadulla. Aina on mahtavaa nähdä kun unelmat toteutuvat. GG.

  • Beetle
  • October 13th, 2011

  Tsemppiä uuteen duuniin. HIeman viimeisissä arvoisteluissa oli lipsumista, koska Resistance 3 sai 7/10 ja LA Noite 10/10. Ajatukset olivat jo muualla?

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: